Faktabøker

Det finnes mange grunner til å lytte til faktabøker. Du kan lytte til faktabøker for å gjøre det bedre på jobb eller skole, for egen underholdning, eller kun fordi du er nysgjerrig på et tema. Faktabøker kan være lange og skumle, men en godt skrevet faktabok burde være like enkel å høre på som en roman. I starten kan det for eksempel være lurt å prøve noen populærvitenskapelige bøker som forklarer stoffet enkelt. Det aller beste er å få anbefalinger fra en fagperson, men du kan også lese anmeldelser av både bøker og lydbok-apper og finne din nye app her.

90 dager på loffen i Børgefjell
Å dykke etter sjøhester
Alt min sønn bør vite om verden
Hvem skal bygge landet?
Hyttebok frå helvete
Inn i villmarken
Nordkalotten 365
Norge på langs
Rakkerunger og englebarn
Til fots gjennom Alaska
Trærnes hemmelige liv
Veien til Xanadu
21 tanker for det 21. århundre
Canada på tvers
Homo Deus
Inn i villmarken
Insektenes planet
Ro for livet
Sapiens
Synnøves system - Slik ryddet jeg meg lykkelig

For akademia

Skal du bruke boken til litt mer profesjonelt bruk finnes det mange gode måter å finne fram til de beste faktabøkene. Bruk for eksempel Google Scholar til å sjekke hvor ofte boken har blitt sitert. En god bok, som har vært på markedet en stund, vil gjerne ha blitt brukt i senere forskning. Er boken nyere kan det være greit å sjekke forfatterens bakgrunn. Hva slags utdanning har personen og hvilken relevans har dette for bokens tema? Har de skrevet noen tidligere verk? Har fagpersoner innad i miljøet skrevet noe om boken? Eller hva mener dine kolleger eller venner om innholdet?

Les våre anmeldelser og lytt gratis

Faktabøker er ofte svært dyre. Ofte har vi bare bruk for noen få av kapitlene til eget arbeid, eller egen nytelse og underholdning. Noen ganger ønsker du også en bredere innsikt på temaet, og ønsker å gå fort gjennom flere faktabøker samtidig. En god, og mye billigere måte, da kan være å bruke en lydboktjeneste. Disse tjenestene kan gi deg tilgang til et bibliotek av faktabøker, som du kan skumme gjennom på vei til jobb, mens du lager middag, eller er på joggetur. Dette sørger for optimal bruk av egen tid. Appene vi anbefaler tilbyr en gratis prøveperiode på opptil 30 dager.