Unikt tilbud fra Storytel ➡ Prøv gratis 30 dager 😃
Å dykke etter sjøhester
Lyt gratis:
Storytel
30 dage gratis

Å dykke etter sjøhester

I boken Å dykke etter sjøhester får du bli med på en unik reise i hukommelsen. Forfatterne viser klart hvordan hjernen gjenskaper hendelser og øyeblikk, eller henter fram informasjon på en nærmest uforklarlig måte. Boken handler også om at hjernen ikke nødvendigvis er en pålitelig venn – at den lever sitt eget liv, og følger sine egne regler. Ved å høre boken på lydbok, kan du leve deg inn i hjerneforskningens reise og moderne tankelesing med MR. Hør også beskrivelser av for eksempel mannen som ikke kan lage nye minner, eller mannen som ikke kan glemme.

Nevropsykologen og forfatteren Ylva Østby og søsteren hennes, forfatter og journalist Hilde Østby, har sammen skrevet boken Å dykke etter sjøhester. Denne ble gitt ut i 2016 av Cappelen Damm. For å skrive boken, gikk søstrene sammen for å finne mest mulig informasjon om menneskets hukommelse. De sendte til og med sin egen søster ut i fallskjerm, for å få vite hvordan det egentlig føles når livet passerer i revy. Lytt gratis til lydboken, og dykk ned i erfaringer fra kjente eksperimenter og mennesker med en unik hukommelse.

Om Å dykke etter sjøhester

Denne lydboken handler om falske minner og glemsel, minnehoper og hukommelsesteknikker. Her kan du høre samtaler med blant annet en mann som har mistet hukommelsen, ti dykkere, en operasanger, en Utøya-overlevende, en kriminaletterforsker, en hukommelsesmester, klimaforsker Chris Field og en quizdronning. Boken foretar seg hvordan barns hukommelse er annerledes enn hukommelsen til de eldre, samt hvordan vi kan bli flinkere til å lære. Søstrene utforsker også spørsmål som hvordan det er å leve uten minner, samt hvordan leve med traumer. Det store spørsmålet er om vi egentlig kan stole på hukommelsen vår.

Lytt til Å dykke etter sjøhester gratis

Dersom du har lyst å lære mer om menneskets hukommelse, kan du lytte gratis til Å dykke etter sjøhester med en av applikasjonene på nettsiden. Slik kan du også lytte til flere andre spennende titler kostnadsfritt i hele 30 dager! Lydboken ble gitt ut av Cappelen Damm i 2017, under kategorien fakta og dokumentar, kun ett år etter dens utgivelse i bokformat. Den varer i 8 timer og 12 minutter, og er lest inn på norsk av Siv Charlotte Klynderud, i tillegg til forfatterne selv, Ylva og Hilde Østby.

Lyt gratis:
Storytel
30 dage gratis