Unikt tilbud fra BookBeat ➡ Prøv gratis 45 dager 😃 (vanligvis 14 dager)

Audible

Audible er å regne som en av de aller mest populære lydbok-appene på markedet nå for tiden. Dette er kanskje ikke så rart, ettersom Audible, som i tillegg til å være Amazons løsning for nedlastbare lydbøker, har gått tungt inn på markedsføringsfronten. De har også sponset et imponerende utvalg podcaster på engelsk som er reklamefinansiert, og ellers så å si hva som helst som har med informasjonsformidling å gjøre.

Audible er tilgjengelig i Norge. De fleste bøker er dock ikke på norska - de er på engelska.

Audibles lydbok-app finnes tilgjengelig for enheter drevet av både iOS, Android og Windows, noe som også sikrer et stort potensiale for ulike brukergrupper.

Storytel 30 dager

Prøv Audible gratis i 30 dager

Hvis du er ny på den digitale lydbokfronten, kan det være smart å først teste ut de forskjellige appene som finnes tilgjengelig. Det som er fint med Audible, er at du får muligheten til å teste ut appen i hele 30 dager etter at du har registrert deg før du må betale en eneste krone. Dette er langt lenger enn hva mange andre lignende lydbok-apper tilbyr.

Audible - Prøv gratis i 30 dager --> Klikk her

I løpet av denne prøveperioden har du tilgang til alle de samme funksjonene som du har som vanlig betalende kunde. Når prøveperioden er over vil abonnementet bli omgjort til et vanlig månedsabonnement, så sant du ikke velger å si det opp.

Pris

Prisen er det heller ikke noe å si på. For månedsabonnement betaler du 93,- kroner pr. måned. Hvis du binder deg for et år, betaler du rundt hundrelappen pr. måned. Hvis du i gjennomsnitt laster ned 1–2 lydbøker pr.måned, er det mest å spare for deg her.

Komme i gang med Audible

Hvis du bruker iOS, laster du den raskt og enkelt ned i App Store, og dersom du bruker Android kan du laste den ned på Google Play. Appen har også en synkroniseringsfunksjon i medlemskapet som gjør at du enkelt kan begynne å lytte på for eksempel smarttelefonen din, for deretter å fortsette å lytte på et nettbrett. Du får en lydbok per måned inkludert. Du får også beholde de bøkene du har valgt selv om du velger å si opp abonnementet ditt.

Audible's app

Du kommer raskt i gang med å lytte til den første lydboken din med Audible. Trykk bare på «play» for den lydboken du har valgt. I tillegg har du muligheten til å spole gjennom lydboken, og appen har også en sovemodus som du kan tidsinnstille hvis du ønsker å sovne mens lydboken spilles av. Du kan selvsagt laste ned alle lydbøkene som finnes i appen, slik at du kan lytte til dem i frakoblet modus.

Til å begynne med vil appen gi deg noen forslag slik at du får noen ideer om hva som kan være vel verdt å få med seg av lydbøkene som finnes tilgjengelig. Noe som trekker litt ned her er at Android-versjonen av appen starter i en kategori som kalles «Shop». Dette er den samme kategorien du blir sendt til når du vil kjøpe en lydbok. Når du klikker deg ut fra denne, havner du på «Hjem»-siden, altså der du burde kommet første gangen og hvor appen normalt starter.

Anmeldelser

Her er hva noen av brukerne mener om Audible:

Brukerne setter pris på det gode utvalget av lydbøker som finnes i Audible. Noen etterlyser mulighteten for å kunne kjøpe bøkene direkte i appen. Når det gjelder navigering i appen, kan dette forbedres. Det er litt tungvint å finne fram og noen ganger henger den. Det er altså noen tekniske ting som kan forbedres, men alt i alt har brukerne en positiv opplevelse med Audible appen. Utvalget av norske bøker kunne imidlertid vært mye bedre. Hvis du foretrekker bøker på engelsk derimot, er Audible en av de beste lydbok-appene per i dag.

Oppsummering

Der hvor Audible helt klart scorer best er mengden lydbøker som tilbys, samt hvor raskt nye boktitler kommer opp. Dette skyldes selvsagt størrelsen, så vel som det faktum at Audible har den verdensomspennende online-markedsplassen Amazon i ryggen. Audible lider imidlertid dessverre noe av at appen deres er bygget opp nettopp som Amazons markedsplass er, noe som er helt unødvendig hvis du bare er ute etter å lytte til lydbøker.


Ofte stilte spørsmål og svar

Er Audible tilgjengelig i Norge?

Ja, Audible er tilgjengelig for norske kunder. Det er greit å bruke Audible i Norge. Imidlertid er de fleste lydbøker på engelsk - ikke norsk.

Er Audible en gratis lydbok-app? Hvis ikke, hva koster den?

Audible er ikke gratis da dette er en abonnementstjeneste. Det sagt, noen av lydbøkene kan imidlertid fås til sterkt reduserte priser og noen ganger helt gratis hvis du er medlem. Som medlem mottar du kontinuerlig poeng som du kan bruke til å kjøpe hvilken som helst lydbok uansett hva den opprinnelig koster.

På hvilke enheter kan jeg bruke Audible?

Du kan lytte til Audible på nesten hvilken som helst enhet. Last ned prøveversjonen av appen på iOS, Android og Windows. I tillegg kan du også laste den ned og lytte til lydbøker på kompatible Fire-nettbrett, enheter fra Sonos eller Kindles.

Prøv gratis 30 dagerAudible
App Store: 4,6 / 5
Antall brukere: 1
Operativsystem:
Offline-mode
Familiekonto:
Pris: 7.99 £ (≈ 96,42 kr)
Prøv gratis 30 dager