Unikt tilbud fra Storytel ➡ Prøv gratis 30 dager 😃
Veien til Xanadu
Lyt gratis:
Storytel
30 dage gratis

Veien til Xanadu

Forfatter, journalist og historiker Torbjørn Færøvik har gjennom en lang karriere gitt oss innsiktsfulle bøker om Asia – da spesielt India og Kina. Han jobbet også lenge som utenriksmedarbeider i Arbeiderbladet og NRK. Færøvik har flere ganger mottatt Brageprisen, i både faglitteratur/sakprosa og åpen klasse. I tillegg har han også vunnet Cappelenprisen. I boken Veien til Xanadu fra 2001, som du nå kan lytte til som lydbok, kommer både historikeren og journalisten tydelig fram i fortellingen.

Torbjørn Færøvik beskriver seg selv som syk av Polo-feberen: En sykdom som innebærer en sterk trang til å være i bevegelse, få frisk luft og stadig mer kunnskap. Dette kommer til uttrykk i boken. Han reiser gjennom kjente og mindre kjente land, treffer mennesker fra alle samfunnslag, og lar seg berøre av deres liv. Akkurat som Marco Polo gjorde på 1200-tallet, reiser Færøvik for å oppdage mennesker og kultur, og for å lære nye ting. Du kan lytte gratis til Veien til Xanadu!

Om Veien til Xanadu – En reise i Marco Polos fotspor

Veien til Xanadu handler, som undertittelen avslører, om en reise i fotsporene til oppdageren Marco Polo. Med historiestudier og erfaring som utenriksmedarbeider som bakteppe, tar Torbjørn Færøvik leseren med på den lange reisen fra Venezia til Kina. Ferden foregår blant annet langs den berømte oldtidsveien Silkeveien. Forfatteren vil ikke gjøre prosjektet for enkelt for seg selv. Han ønsker ikke å reise med fly – derimot benytter han fremkomstmidler som skranglebuss, kamel, militærkolonne, samt den kinesiske statsjernbanen.

Lytt gratis til lydboken Veien til Xanadu

På nettstedet lydbokapper.com kan du enkelt finne din favorittapplikasjon for lydbøker. På denne måten får du lettere oversikt over både applikasjonene, og innholdet i disse. Du kan få en 30 dagers gratis prøveperiode i samtlige lydbokapplikasjoner. I løpet av en måned rekker du å orientere deg i utvalget, samt lytte til flere lydbøker du finner interessante. Ønsker du å høre på Veien til Xanadu av Torbjørn Færøvik, vil du også finne denne i utvalget av lydbøker.

Lyt gratis:
Storytel
30 dage gratis