Unikt tilbud fra Nextory ➡ Prøv gratis 30 dager 😃
Stoner
Lyt gratis:
Storytel
30 dage gratis
Nextory
30 dage gratis

Stoner

John Williams var en amerikansk forfatter, professor og redaktør. Han er kjent for bøker som Butcher's Crossing og Augustus. Sistnevnte bok fikk han USAs nasjonale bokpris for. Boken hans Stoner er omtalt som en glemt perle. Den ble publisert i 1946 og fikk en gjenopplivning 40 år senere. New York Times ga boken strålende kritikk og VG ga boken terningkast 6. NRK omtalte også boken og sa blant annet: «romanen er ikke bare en bok, den er et fenomen». Nå kan du høre den kritikerroste boken på lydbok.

Da Stoner ble publisert på nytt i 2005 ble boken oversatt til utallige språk. Boken ble raskt en bestselger i flere europeiske land, blant annet Nederland og Frankrike. Boken handler om William som vokser opp i en fattig bondefamilie. Han blir sendt på universitetet av sine foreldre for å studere agronomi. På universitetet er det allikevel litteratur og ikke jordbruk som får hans oppmerksomhet, og han ender derfor opp som hjelpelærer i litteratur på universitetet. Hør fortsettelsen om William gratis, gjennom å laste ned en av appene på denne siden.

Stoner sammendrag

Som arving til familiegården er det forventet at William skal lære seg noe om det å drive jordbruk, da han tas opp som student ved universitetet. Han omfavner dog litteraturen, blir hjelpelærer og forelsker seg i ei jente kalt Edith, stikk i strid med foreldrenes ønsker. Etter hvert møter William på motgang etter motgang. Han får et kjølig forhold til foreldrene sine, kone og datter vender seg mot han, og karrieren settes på vent. Dette er en historie som byr på mange temaer og tankevekkere rundt den amerikanske drøm.

Lytt til Stoner gratis

Høres Stoner ut som en interessant historie? Du kan nå lytte til den kritikerroste boken Stoner og tusenvis av andre bøker helt gratis, ved å laste ned en av lydbokappene vi anbefaler her på denne siden. Du kan prøve ut alle appene for å finne din favorittapp, uten at det koster deg noe, og samtidig prøve ut mange ulike lydbøker. Lytt til denne samt andre bøker fra John Williams, og bøker innen helt ulike sjangre. Alle appene støtter både Android og iOS.