Ringenes herre
Lyt gratis:
Storytel
30 dage gratis
Nextory
30 dage gratis

Ringenes herre

Denne moderne klassikeren er en oppfølger til Tolkiens første bok, Hobbiten. Historien tar deg med på en uforglemmelig reise for å bekjempe det onde, med hobbiten Frodo. Tolkien skapte sitt eget univers i bøkene om Ringenes Herre – med hobbiter, alver, dverger og trollmenn. I Ringens brorskap arver Frodo en magisk ring av Bilbo. Hør hele historien på lydbok, og følg Frodo og brorskapet på en uforglemmelig reise fra fredelige Hobsyssel til farlige Mordor for å forhindre at ringen havner i gale hender.

J.R.R Tolkien var en britisk forfatter, dikter, universitetsprofessor og filolog. Han ble født i Sør-Afrika i 1892 og er mest kjent for sitt verk Ringenes Herre, som består av seks bøker i tre bind. Innen samme univers skrev Tolkien også andre kjente bøker som Hobbiten og Silmarillion. Du kan lytte gratis til første del av den kjente historien på lydbok, og ta del i Tolkiens magiske univers. I 1972 utnevnte Dronning Elizabeth Tolkien til kommandør av ridderordenen Order of the British Empire.

Handling i Ringenes Herre

Dykk ned i Tolkiens magiske univers og møt hobbiten Frodo i den fredelige landsbyen Hobsyssel. Frodo arver en magisk ring av Bilbo. Denne viser seg å være selve herskerringen, smidd av Sauron selv. Gandalv forklarer Frodo om ringens mørke sider. Frodo setter deretter ut på en lang og farlig reise til Mordor sammen med brorskapet, bestående av alver, dverger, hobbiter og trollmenn. Ringen må kastes i Dommedags juv for at Sauron ikke skal kunne bruke denne for å oppnå ubegrenset makt.

Lytt gratis til Ringenes Herre

Lytt gratis til Ringenes Herre på lydbok for å høre mer om Frodo og brorskapets kamp mot det onde. Du trenger kun laste ned en av lydbokapplikasjonene på nettsiden for å benytte deg av din gratis prøveperiode! Lydboken ble gitt ut av Cappelen Damm i 2015, og er lest inn på norsk av Anders Ribu. Boken varer i 19 timer og 9 minutter, og lar deg høre den moderne klassikeren hvor og når du vil.