Unikt tilbud fra Nextory ➡ Prøv gratis 30 dager 😃
Min kamp 1
Lyt gratis:
Storytel
30 dage gratis
Nextory
30 dage gratis

Min kamp 1

Min kamp 1 er den første av totalt seks romaner, og er samtidig Karl Ove Knausgårds debut som forfatter. Romanen vant Brageprisen i 2009 og året etter ble den nominert til Nordisk råds litteraturpris. I 2010 vant boken nok en pris, denne gangen Sørlandets litteraturpris. Debutforfatteren skriver om sin kamp med åpent sinn, og byr på en personlig og sårbar roman som fengsler leseren fra første til siste stund. Dette er en roman som også finnes som lydbok, der Anders Ribu setter stemme til boken og formidler den på en levende måte. Språket er lettforståelig og enkelt å følge med på.

Nå kan du prøve Min kamp 1 helt gratis i en begrenset periode. Boken er for deg som liker biografisk skjønnlitteratur. I 897 minutter tas du med på en kontroversiell skildring av forfatterens egen kamp i livet. Boken starter med farens død, som blir et vendepunkt i forfatterens liv. Her får du også servert utleverende historier om nær familie, samt egenopplevelser i barne- og ungdomsmårene. Noen av rollefigurene utleveres med ekte navn, andre under pseudonym. Han legger ikke skjul på eget alkoholforbruk, intime detaljer og seksuelle fantasier, forelskelser og kunstneriske ambisjoner. Egne betraktninger foreviges svart på hvitt, og han drar paralleller til Adolf Hitlers selvbiografi Mein Kampf.

Handling i Min kamp 1

Det hele starter med at faren dør av alkoholmisbruk, og begravelsen beskrives i detalj. Forfatteren tar deg med på en reise fra fortiden til nåtiden, i møtet med ulike personer, inkludert familiemedlemmer. Konkrete episoder beskrives på en dønn ærlig og svært så personlig måte. Her er opp- og nedturer fra barne- og ungdomsårene, studietiden, samboerskap, farsrollen og livet som pårørende til en psykiatrisk pasient. Midt oppi det hele reflekterer forfatteren rundt identitet og sosial rolle, og deler de innerste tanker om forfatterarbeid og kunstneriske ambisjoner. Det selvbiografiske verket ble ansett som en usedvanlig stor litterær satsing når det kom ut i 2009.

Hør på Min kamp 1 helt gratis

Nå kan du i en begrenset periode høre på Min kamp 1 helt gratis. Last ned en av applikasjonene fra nettsiden vår, og velg boken du vil høre på. Her er flere kategorier å velge mellom. Finn en bok som fenger, og begi deg ut i lydbøkenes forunderlige verden. Om du er interessert i selvbiografisk skjønnlitteratur, vil du få i bøtter og spann med lydboken Min kamp 1. Forfatter Karl Ove Knausgård og fortellerstemme Anders Ribu vil gi deg 15 timer med god underholdning fra start til slutt. Gå ikke glipp av sjansen til å høre på en god bok helt gratis!