Ikke ville se
Lyt gratis:
Storytel
30 dage gratis
Nextory
30 dage gratis

Ikke ville se

Ikke ville se er en lydbok fra Jan Guillou, som inngår i serien på fire bind kalt Det store århundret. Her skildres 1940-tallets Sverige, en tid preget av uvisshet og splid også på det personlige plan. For hovedpersonen Lauritz blir det stadig vanskeligere å ikke ta stilling – hans største inntektskilde kommer fra Tyskland, sønnen er offiser i SS og datteren er aktiv i hjemmefronten.

Nå kan du helt gratis høre på Ikke ville se. Jan Guillou har overgått seg selv i denne gripende historien fra et krigsherjet Europa. Han gir en levende skildring av livet i Sverige som nøytralt land, men selv lille, søte Saltsjöbaden preges av den mørke skyggen som henger over Europa. Til tross for alvorstynget historie, formår forfatteren å gi budskapet en humoristisk og elegant tone.

Historien til Ikke ville se

Lydboken handler om den eldste av Lauritzen-brødrene, en norsk familie bosatt i Sverige under krigen. Hans sønn og datter kjemper hver sin sak i hjemlandet Norge. De har imidlertid motstridende interesser, der den ene er innlemmet i SS og den andre i hjemmefronten. Akkurat som krigen sliter kontinentet i stykker, slites også familien i to. Det blir til slutt vanskelig for Lauritz å ikke velge side.

Hør Ikke ville se helt gratis

Nå kan du høre Ikke ville se helt gratis ved å laste ned en av applikasjonene på nettsiden vår. Her får du tretti dager helt gratis, der du kan lytte til lydbøker i alle kategorier. Om du er interessert i gripende skildringer av menneskeliv fra et krigsherjet Europa, er Jan Guillous Ikke ville se er godt valg. Lydboken varer i 11 timer og er et litterært mesterverk.