Hobbiten
Lyt gratis:
Storytel
30 dage gratis
Nextory
30 dage gratis

Hobbiten

Hobbiten er skrevet av forfatteren J.R.R. Tolkien, og ble gitt ut i 1937. Boken har for mange blitt en bok som en må bare ha i samlingen sin. Denne er originalt skrevet som en barnebok, og la grunnlaget til triologien Ringenes Herre. Dette er en lydbok du kommer til å elske. Bilbo var den som trivdes best hjemme, og som ikke skulle legge ut på noe eventyr, helt til Gandalf og 13 dverger en dag banket på døra hans.

Bokens berømte åpningsord ble til da Tolkien skrev på noen eksamenspapirer. Lytt til lydboken gratis, og bli med på Bilbos reise i Tolkiens mest berømte skaperverk. Her vil du høre et lekent språk som trekker deg inn i en annen verden. Du vil også kunne følge Bilbo mens han lærer mye om seg selv. Tolkien er mest kjent for sine tre romaner i samme univers, Hobbiten, Ringenes Herre og Silmarillion. Sistnevnte ble gitt ut av Tolkiens sønn etter forfatterens død.

Om Hobbiten – fram og tilbake igjen

Historien om Bilbo som legger ut på en reise sammen med trollmannen Gandalf og 13 dverger er et eventyr fylt av alver og skumle drager. Her viser Bilbo hvordan en kan komme seg ut av vanskelige situasjoner, og vinner tilliten til de han er med. Hobbiten finner etter hvert herskerringen, som kommer til å ha en sentral rolle i bokserien Ringenes Herre. Denne ringen hjelper han ut av flere situasjoner – blant annet med å overvinne dragen Smaug.

Lytt til Hobbiten gratis

Ønsker du å lytte gratis til en bok med fantasifulle vesen, kan du prøve en av applikasjonene på nettsiden. Etter dette kan du sette deg godt til rette mens du hører på situasjonene Bilbo kommer borti, og hvordan fantastiske vennskap blir til. Du får også vite at du ikke trenger å være stor for å få ting til. Du kommer langt med litt list og klokskap – spesielt om du har andre som kan hjelpe deg.