Historie

Historie er et fag som ikke fungerer på samme måte som biologi eller fysikk. Det er vanskelig å korrekt gjenfortelle hendelser fra menneskets historie. Faget er likevel minst like viktig som de andre, og dette gjør det spesielt viktig at vi informerer oss selv om hva som har skjedd i samfunnet i tidligere perioder. Historiebøker er lett tilgjengelige, og omfatter mange kategorier. Alt fra krigshistorie til kolonitiden og ulike revolusjoner, menneskenes utvandring, vitenskapelige oppdagelser, og selv historien før det første mennesket ble født. Alt inngår i samme fag. Vi anbefaler at du starter med de historiske begivenhetene du er mest nysgjerrig på.

Alv Erlingsson
Den glemte soldat
Livet med Elizabeth
Mahatma Gandhi
Mørket er min venn
Ni liv

Historie eller biografi?

Historie kan bli forklart og gjenfortalt på mange måter. Det kan også bli svært personlig. Liker du skjønnlitteratur, hjerteskjærende romaner eller en generell personlig vinkling kan historiske biografier passe for deg. Historie kan også bli personlig på andre måter. Ved å lese mer om lokalhistorien kan man oppleve en nærhet til hjembyen, eller den nye byen man bor i. Ønsker man et bredere overblikk over historien kan en rekke tykke historiebøker med detaljerte fakta passe best. Det er likevel alltid lurt å ha oversikt over hvem som har skrevet boken, og eventuelle usikkerheter de kan holde. Selv vår egen historie kan være svært subjektiv.

Lytt gratis

Historiebøker er sjeldent korte, og det kreves gjerne litt dedikasjon for å komme seg gjennom dem. En god løsning kan være å lytte til dem som lydbøker. Dette kan gjøre det lettere å følge med i boken, samt finne tid til å lytte i hverdagen. Mange av tjenestene tilbyr en 30 dagers lytteperiode, slik at du kan lytte til lydbøker gratis. En annen mulighet er å lytte fra bok til bok. Hvis du i en bok møter på en hendelse du synes er svært interessant, kan du enkelt i samme app finne en annen bok som handler om nettopp dette temaet.