Unikt tilbud fra Nextory ➡ Prøv gratis 30 dager 😃
Folk og røvere i kardemomme by
Lyt gratis:
Storytel
30 dage gratis
Nextory
30 dage gratis

Folk og røvere i kardemomme by

Folk og røvere i Kardemomme by er en klassisk barnefortelling som forteller om livet i den lille byen Kardemomme. Her blir du kjent med Tobias i tårnet, trikkefører Syversen, Tante Sofie, politimester Bastian og de tre røverne Kasper, Jesper og Jonathan. I Kardemomme hender det merkelige ting – her går blant annet kameler i gatene, og fra tid til annen en elefant eller to. Hør hele fortellingen på lydbok, og lytt til historien og sangene fra den gamle Barnetimen for de minste.

Thorbjørn Egner ikke bare en norsk forfatter og illustratør, men også en anerkjent billedkunstner, visedikter, komponist og reklametegner. Han ble født i Oslo i 1912, og døde samme sted i 1990. Han har skrevet flere kjente barnefortellinger, som Karius og Baktus og Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen. Boken Folk og røvere i Kardemomme by ble utgitt i 1955 både i bokform og flere medier, som Barnetimen i NRK. Lytt gratis til lydboken, og bli kjent med ett av Egners viktigste verk.

Handlingen til Folk og røvere i Kardemomme by

Kardemomme by er en merkelig liten by, der det hender ting som ikke ofte hender andre steder. I Folk og røvere i Kardemomme by får du møte en rekke ulike personligheter, som strenge Tante Sofie, vesle Kamomilla, og den muntre politimester Bastian som aldri vil arrestere noen. I byen bor også Tobias i tårnet, pølsemaker og trikkefører Syversen. Rett utenfor byen bor tre røvere – Kasper, Jesper og Jonathan – som ofte røver det de trenger i byen.

Lytt til Folk og røvere i Kardemomme by gratis

Folk og røvere i Kardemomme by ble originalt utgitt i 1955. Som lydbok ble den gitt ut i januar 2008, av forlaget Egmont Publishing Norge i kategorien Barn. Lydboken er lest inn av flere innlesere, for at lytteren skal få en bedre lytteropplevelse. Boken er skrevet og lest på norsk, og har en spilletid på 2 timer og 27 minutter. Lytt gratis til denne klassiske barnefortellingen i hele 30 dager, ved å prøve ut en av applikasjonene her på nettsiden!