En mann ved navn Ove
Lyt gratis:
Storytel
30 dage gratis
Nextory
30 dage gratis

En mann ved navn Ove

En mann ved navn Ove, nå tilgjengelig som lydbok, handler om Ove. Han er en gammel mann som i en tidlig alder opplever en stor tragedie da kona hans blir invalid i etterkant av en bussulykke han også var med på. Dette resulterer i hennes bortgang i en tidlig alder. Siden da har Ove det vanskelig for å åpne seg for andre mennesker. Dette endrer imidlertid når han kommer i kontakt med den nye naboen hans, Parvaneh, en iransk innvandrer og familien hennes.

En mann ved navn Ove handler om en gammel og sta mann, som nekter å bli kjent med noen, men ender opp med å bli en slags bestefarsfigur for Parvaneh og hennes iranske familie. Du kan nå lytte til denne historien fra Fredrik Backman gratis. Boken ble utgitt i 2013 og filmatisert i 2015. I 2014 ble den utgitt som lydbok og på norsk får du den innlest av Kim Haugen og Trond Brænne.

Handling i En mann ved navn Ove

Oves reise starter med en tragisk bussulykke i Spania der kona hans mister bevegeligheten og må leve resten av livet i rullestol. Paret mister også barnet hun bærte i magen. Likevel klarer Ove å pusse opp hjemmet slik at hun kan komme seg overalt med rullestolen sin. Dessverre går kona bort i en fremdeles ung alder og Oves liv endrer seg for alltid. Han blir en innesluttet og sur gammel mann som ikke ønsker kontakt med andre.

Lytt til En mann ved navn Ove gratis

Du som bruker kan nå høre på lydboken helt gratis ved å prøve appene her på nettsiden. Appene har alle en begrenset gratisperiode opptil 30 dager og mange bøker å velge mellom. En mann ved navn Ove er også tilgjengelig og du vil garantert finne lydboken svært rørende, og samtidig litt humoristisk. Du kan høre på den overalt fra din mobil eller pc mens du gjør andre ting – enten du er på farta eller hjemme.