Den usynlige mann
Lyt gratis:
Storytel
30 dage gratis
Nextory
30 dage gratis

Den usynlige mann

Den usynlige mann er sett på som en av de største klassikerne innen Science Fiction på 1800-tallet. Boken ble gitt ut av H.G. Wells i 1897, og har senere vært en stor kilde for inspirasjon innen andre kunstformer, som blant annet musikk. Hør historien gratis på lydbok – om den merkelige gjesten som en dag dukker opp på vertshuset. Boken ble filmatisert både i 1933 og 1984, og anses som en sterk kritikk mot utviklingen av det moderne samfunn.

Herbert George Wells var en engelsk forfatter, født i 1866. Forfatteren er kjent for sine Science Fiction-bøker, inkludert hans debutbok Tidsmaskinen, Den usynlige mann, og klodenes kamp. Du kan lytte til disse gratis på lydbok, for å høre Wells' samfunnskritikk fra det 19. århundre. Han skrev også bøker innen andre sjangre, som moderne romaner og emner som politikk, historie og ulike sosiale kommentarer. Wells var uttalt sosialist, samt æresmedlem i Imperial College of Science and Technology i Storbritannia.

Handling i Den usynlige mann

En kald dag i februar kommer det en merkelig gjest inn på vertshuset i landsbyen Iping. Gjesten er i konstant dårlig humør, og går merkelig kledd. Han avskyr solen, og beskytter seg mot den med et bandasjert ansikt. Bagasjen hans virker dog enda mer underlig – denne inneholder blant annet ulike kjemikalier og uforståelige bøker. Etter hvert blir hemmeligheten hans avslørt – gjesten er en forsker som har gjort seg selv usynlig. Forskeren vil bruke sin nye egenskap til eget fordelaktig bruk.

Lytt til Den usynlige mann gratis

Hør H.G. Wells' bok, og finn ut mer om Den usynlige mann og hvorfor han har gjort seg selv usynlig. Du kan enkelt og kostnadsfritt laste ned en av applikasjonene på nettsiden for å benytte deg av din gratis prøveperiode. Lytt til denne og flere spennende titler i ulike sjangre! Boken ble gitt ut på lydbok av Cappelen Damm i 2016, og er lest inn på norsk av skuespilleren Tom Tellefsen. Lydboken varer i 5 timer og 27 minutter.