Den røde pest
Lyt gratis:
Storytel
30 dage gratis
Nextory
30 dage gratis

Den røde pest

Den røde pest er skrevet av den kjente forfatteren Jack London, og ble først gitt ut i 1912 i London Magazine. Handlingen er satt til år 2073, 60 år etter at en forferdelig pest har rammet verden. Menneskene lever i en svært primitiv tilstand, og det er få som husker hvordan livet var før den grusomme epidemien brøt ut. Lytt til boken på lydbok, og hør hvordan gamle Smith overfører sin visdom og kunnskap om livet før pesten til sine barnebarn.

Jack London var en amerikansk forfatter, født i California i 1876. Som ung prøvde han ut flere yrker som blant annet sjømann og gullgraver i Klondyke. Hans tidligere yrker, samt hans periode som landstyrker i USA, ble en stor del av forfatterens inspirasjon til hans bøker. London fungerte også som korrespondent for Hearst-pressen under den russisk-japanske krig. Til tross for at han kun ble 40 år, rakk London å skrive 49 romaner, inkludert Den røde pest som du kan høre gratis på lydbok.

Handling i Den røde pest

Bokens handling er satt til fremtiden, i år 2073. 60 år etter at verden rammes av en forferdelig epidemi. Sykdommen ble kalt Den røde pest, eller skarlagenspesten, da den smittede ble rød i fargen og omkom omtrent 30 minutter etter smitte. James Smith er en av de eneste overlevende fra pest-tiden, og reiser rundt i San Fransisco-området med sine barnebarn. Han prøver å lære bort sin kunnskap om livet før pesten, men hans barnebarn ler bort historiene som ren fantasi.

Lytt gratis til Den røde pest

Last ned en av applikasjonene på nettsiden og lytt gratis til den amerikanske klassikeren Den røde pest på lydbok. Ved å benytte deg av din prøveperiode, kan du høre flere spennende titler helt kostnadsfritt! Hør om Londons perspektiv på fremtiden, og mennesket etter en slik epidemi. Lydboken ble gitt ut av Cappelen Damm i 2013, og er lest inn på norsk av Stig Egede-Nissen. Den kjente fantasty- og science fiction-boken varer i 1 time og 49 minutter.