Biografier

Biografi er en sjanger innen litteratur som forteller en persons livshistorie. En biografi kan være skrevet av personen selv eller av en forfatter enten i samarbeid med den biograferte eller uten slikt samarbeid. Iblant skrives også biografien i strid med den biografertes ønske. Denne typen litteratur gir leserne en dyp forståelse i personligheten til den biograferte og en innlevelse i hans tanker, følelser, intensjoner og opplevelser. Det finnes mange grunner til at folk liker biografisk litteratur, for eksempel at de har interesse for en spesiell person eller historiske begivenheter. Noen oppfatter biografier som underholdende litteratur, og det er en god kilde til kunnskap om mennesker og samfunn.

Det angår også deg
Det finnes ingen de andre - det er bare oss
Else går til psykolog
Elsk meg
Forbilde
Hold fast!
Jeg er Malala
Jeg skal fortelle deg min hemmelighet
Jeg tenker nok du skjønner det sjøl
Kan alle sjekke kalenderen?
Mamma er trygda
Mitt liv
Mr Tourette og jeg
Steve Jobs

Lytt til biografier som lydbok

Når vi har det travelt, får vi ikke nok tid til å sette oss ned for å lese en hel bok side for side. Med lydbøker er det mulig å lytte til teksten som står i en bok, samtidig som vi utfører våre daglige gjøremål i hjemmet eller er på farten. Med lydbok er det også enkelt å kontrollere det som spilles; sette avspillingen på pause eller stopp, gjenoppta avspillingen, spole fremover og bakover i lydfilen, finne informasjon om hvem som har skrevet lydboken og hvor mye tid det gjenstår under avspillingen. Lytt til biografier som lydbok og åpne opp for nye bokopplevelser.

Lytt til biografier med gratis prøveperiode

Her på Lydboker.com anmelder og anbefaler vi bådel lydbøker og lydbokapper. Ved å registrere deg på en av lydbokappene vi anbefaler kan du teste ut ulike apper gratis for opptil 30 dager. I denne prøveperioden kan du da lytte til ulike lydbøker som biografier helt gratis. Utvalg av biografier blir bredere med hele tiden med flere og flere personer som deler sin historie. Takket være gratis lytting, kan du starte og teste ulike biografier til du finner dine favoritter. Lær mer om livene og lærdommene til både kjente og ukjente personer fra Norge og utlandet, og lær fra deres erfaringer.